Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő-gyermek kapcsolatban

BAGDY-F VÁRKONYI-RANSCHBURG-VEKERDY - Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő-gyermek kapcsolatban

Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő-gyermek kapcsolatban az BAGDY-F VÁRKONYI-RANSCHBURG-VEKERDY

  • A könyv címe: Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő-gyermek kapcsolatban
  • A könyv szerzője: BAGDY-F VÁRKONYI-RANSCHBURG-VEKERDY
  • Kiadó: BAGDY-F VÁRKONYI-RANSCHBURG-VEKERDY
  • Oldalszám: Nyitott Akadémia
  • Megjelenés: 160 oldal
    Megjelenés: 2012. február 24.
  • Elérhető fájlok: BAGDY-F VÁRKONYI-RANSCHBURG-VEKERDY – Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő-gyermek kapcsolatban.pdf, BAGDY-F VÁRKONYI-RANSCHBURG-VEKERDY – Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő-gyermek kapcsolatban.epub, BAGDY-F VÁRKONYI-RANSCHBURG-VEKERDY – Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő-gyermek kapcsolatban.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő-gyermek kapcsolatban letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő-gyermek kapcsolatban: leírás

A szülő-gyermek kapcsolat életünk alapvető, meghatározó viszonya, néha mégis fényévnyi távolságra érezzük magunkat egymástól, és reménytelennek tűnik, hogy akár a legapróbb dolgokban is egyetértésre jussunk. Vajon miért nem beszélünk közös nyelvet azzal, akit annyira szeretünk, vagy legalábbis annyira szeretnénk szeretni?

Jól tudjuk, hogy a gyermek felnövekedése során van – legalább – két olyan érzékeny időszak, amikor különösen sok ütközésre, konfliktusra számíthatunk. De mely esetek tartoznak a fejlődéssel együtt járó, természetes problémák körébe, és mi az, ami már aggodalomra adhat okot? Mikor érdemes a szülőnek türelmesnek, toleránsnak lennie, s mikor határozottan föllépnie? Hogyan értessük meg és fogadtassuk el gyermekünkkel azt, amiben nem vagyunk készek a kompromisszumra? Miként érjük el, hogy kamaszként is a bizalmába avasson bennünket? Rendbe hozhatjuk-e még – akár szülőként, akár "felnőtt gyermekként" – a kapcsolatot, ha már eldurvultak a konfliktusok, és tele vagyunk sebekkel?

A nehéz, sok szülő számára napi problémát jelentő kérdésekre négy kiváló szakember igyekszik választ adni. A kötetben olvasható Ranschburg Jenő élete utolsó előadásának szerkesztett anyaga, amely a tőle megszokott emberséggel, humorral és eleganciával idézi emlékezetünkbe a nagy formátumú, szeretetre méltó tudós alakját.

Leave a Reply