Őszi kék

Géczi János-Csányi Vilmos - Őszi kék

Őszi kék az Géczi János-Csányi Vilmos

  • A könyv címe: Őszi kék
  • A könyv szerzője: Géczi János-Csányi Vilmos
  • Kiadó: Géczi János-Csányi Vilmos
  • Oldalszám: 323 oldal
  • Megjelenés: 2018. szeptember 11.
  • Elérhető fájlok: Géczi János-Csányi Vilmos – Őszi kék.pdf, Géczi János-Csányi Vilmos – Őszi kék.epub, Géczi János-Csányi Vilmos – Őszi kék.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Őszi kék letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Őszi kék: leírás

Mihez kezdenénk, ha holnaptól ezer évig élhetnénk? Hogyan ad értelmet az ember saját pillanatnyi létének a földi élet végtelen folyamatában? Értelmezhető-e evolúciós szempontból a kultúra és a morál? Hogyan okoz tragédiát a legjobb emberi szándék is? Miért vágyakozunk mindig máshová, és miért keressük a kapcsolatot földön kívüli fajokkal, ha még a delfinekkel sem tudtunk egy jót beszélgetni?

Csányi Vilmos etológus és Géczi János író párbeszéde nem mindennapi intellektuális utazásra csalja el az olvasót. Két Homo sapiens próbál átlépni az emberi megismerés korlátain. Két barát beszélget életről és halálról, alkotásról és kudarcról, apaságról és önmagunk becsapásáról. Arról, ami fontos, és arról, amit sohasem érthetünk meg.

"Mindig utálom, amikor az életemről kérdeznek" – mondja az interjú alanya. A kérdésekre adott válaszok azonban lépésről lépésre nemcsak a tudós elfogulatlan ítéleteit, de egy kivételes ember kivételes életének személyes fordulópontjait és meghatározó felismeréseit is felfedik az olvasó előtt.


„Biológusok jól tudják, hogy minden állati személyiségnek, legyen az egy méhecske vagy ember, a legfontosabb saját maga.” – Interjú Csányi Vilmossal.
Csányi Vilmos etológust és írót az egész ország ismeri. A napokban jelent Géczi Jánossal közösen jegyzett új interjúkönyve, az Őszi kék, melyben az író a tudóst életéről faggatta. A könyv kapcsán Csányi Vilmossal beszélgettünk.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

A kutyák szőrös gyerekek vagy nem? – Őszi kék kötetbemutató
Október 4-én este hat órától a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Fogadótermében mutatják be Csányi Vilmos és Géczi János közös könyvét, melyben az etológust az író faggatta életéről. A szerzőkkel Veiszer Alinda fog beszélgetni.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Csányi Vilmos etológus és Géczi János író párbeszéde nem mindennapi intellektuális utazásra csalja el az olvasót!
Két barát beszélget életről és halálról, alkotásról és kudarcról, apaságról és önmagunk becsapásáról. Arról, ami fontos, és arról, amit sohasem érthetünk meg. Oláh Andrea Géczi Jánossal, az egyik szerzővel beszélgetett.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Leave a Reply