Rókák esküvője

SIMON MÁRTON - Rókák esküvője

Rókák esküvője az SIMON MÁRTON

  • A könyv címe: Rókák esküvője
  • A könyv szerzője: SIMON MÁRTON
  • Kiadó: SIMON MÁRTON
  • Oldalszám: 2018. szeptember 04.
    Kötés: Kartonált
  • Megjelenés: ERR
  • Elérhető fájlok: SIMON MÁRTON – Rókák esküvője.pdf, SIMON MÁRTON – Rókák esküvője.epub, SIMON MÁRTON – Rókák esküvője.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Rókák esküvője letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Rókák esküvője: leírás

Simon Márton harmadik kötetének költészete egyenes beszéd, kitérőkkel. Egy olyan belső monológ felvétele, amelyből az ébrenlét cenzorai még nem vágták ki a mindennapokat folytonos ostrom alatt tartó irracionalitást. Néha nehéz különbséget tenni élők és holtak között: van, aki távozik, és van, aki visszajár. Az emberi beszédet meg-megrepesztik a természet és a technológia szívhangjai. Belebotlunk egy papírpohárba, és mire felnézünk, a versmondatba már besétált egy őz. Vagy egy róka, amelyben a legtöbb hagyományos kultúra szerint soha nem lehet megbízni. Simon Márton versei azonban egy olyan világról szólnak, ahol lehet, hogy már csak a rókákban bízhatunk.


Jövő hét csütörtökön kezdődik a Margó Fesztivál!
Negyven kiadó mutatja be legfrissebb köteteit a Margó Irodalmi Fesztiválon és Könyvvásáron október 18. és 21. között a Várkert Bazárban, ahol számos népszerű külföldi író is bemutatkozik.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Van kérdése valakinek? – Késő délelőtt Simon Mártonnal.
Különleges beszélgetésre várják az olvasókat a Hadik Kávézóba. A Hadik Brunch soron következő vendége november 24-én délelőtt 11 órától Simon Márton lesz, ám ezúttal kérdésekkel nem beszélgetőpartnere készül majd, akinek kiléte egyelőre titok, hanem azokat a közönségtől várják.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Papp-Zakor Ilka, Simon Márton és Vajna Ádám a Horváth Péter Ösztöndíj jelöltjei.
A díj kuratóriuma a legjobbnak Papp-Zakor Ilkát, Az utolsó állatkert, Simon Mártont, a Rókák esküvője és Vajna Ádámot, az Oda című kötet szerzőjét találta. Közülük választják ki a díjazottat, aki elnyerheti 6.000 eurós támogatást.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Simon Márton a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj 2018-as győztese.
Simon Márton költőnek ítélték idén a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat. A díjazott alkotót 6.000 eurós ösztöndíj, a Solitude Akadémia által biztosított egyhónapos stuttgarti alkotói tartózkodás, a stuttgarti Magyar Intézet által megszervezett szerzői est, sőt a Literarisches Colloquium Berlin (LCB) által felajánlott egyhónapos berlini ösztöndíj illeti.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

A magyar széppróza legjava 2018-ból – Az Aegon-díj rövidlistája
Hétfőn nyilvánosságra hozták az Aegon-díj tíz könyvet tartalmazó rövidlistáját, melyre a hetes szám jegyében hét magvetős könyv, hét prózakötet és hét férfi szerző került fel. Alább mutatjuk, hogy pontosan mely könyvek vannak versenyben a rangos irodalmi elismerésért.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Leave a Reply