Renia naplója – Egy fiatal lány élete a Holocaust árnyékában

Renia Spiegel - Renia naplója - Egy fiatal lány élete a Holocaust árnyékában

Renia naplója – Egy fiatal lány élete a Holocaust árnyékában az Renia Spiegel

  • A könyv címe: Renia naplója – Egy fiatal lány élete a Holocaust árnyékában
  • A könyv szerzője: Renia Spiegel
  • Kiadó: Renia Spiegel
  • Oldalszám: 400 oldal
  • Megjelenés: 2019. november 25.
  • Elérhető fájlok: Renia Spiegel – Renia naplója – Egy fiatal lány élete a Holocaust árnyékában.pdf, Renia Spiegel – Renia naplója – Egy fiatal lány élete a Holocaust árnyékában.epub, Renia Spiegel – Renia naplója – Egy fiatal lány élete a Holocaust árnyékában.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Renia naplója – Egy fiatal lány élete a Holocaust árnyékában letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Renia naplója – Egy fiatal lány élete a Holocaust árnyékában: leírás

"1942. július 15-e, szerda

Emlékezz erre a napra. Soha ne feledd. El kell mesélned a következő nemzedékeknek. Ma nyolc óra óta bezártak minket a gettóba. Most itt lakom. Elszigeteltek a világtól, és a világot tőlem."

Egy fiatal lány, Renia arról ábrándozik, hogy majd költő lesz. De zsidó, Lengyelországban él és most 1939-et írnak. Amikor Oroszország és Németország betörnek a hazájába, Renia világa összeomlik. Az anyjától elszakadva, sietve kell menekülnie Przemyslből az éjszakai bombázások elől. Látja, hogy vész nyomuk más zsidó családoknak, végül tanúja lesz a gettó létrehozásának.

De a háború borzalmain túl számtalan szépségben is része van, amikor kezd íróként rátalálni a saját hangjára, és életében először lesz szerelmes. Ő és Zygmunt, a fiú, akibe beleszeret, pár órával azelőtt váltják az első csókot, mielőtt a nácik elérik a szülővárosát. És Zygmunté az utolsó, szívfájdító bejegyzés is Renia naplójában.

Renia naplóját, amire hetven év után most bukkantak rá ismét, máris a holokauszt irodalom klasszikusaként emlegetik. Az Anna Frankra emlékeztető tiszta hang és tehetség révén különleges tanúságtételt tartunk a kezünkben a háború szörnyűségeiről és a legsötétebb órákban is létező életről.

Leave a Reply