Noctambulo – Egy alvajáró története (Második, javított kiadás)

Beregi Tamás - Noctambulo - Egy alvajáró története (Második, javított kiadás)

Noctambulo – Egy alvajáró története (Második, javított kiadás) az Beregi Tamás

  • A könyv címe: Noctambulo – Egy alvajáró története (Második, javított kiadás)
  • A könyv szerzője: Beregi Tamás
  • Kiadó: Beregi Tamás
  • Oldalszám: 2019. május 02.
    ISBN: 9789634144663
  • Megjelenés: 738
  • Elérhető fájlok: Beregi Tamás – Noctambulo – Egy alvajáró története (Második, javított kiadás).pdf, Beregi Tamás – Noctambulo – Egy alvajáró története (Második, javított kiadás).epub, Beregi Tamás – Noctambulo – Egy alvajáró története (Második, javított kiadás).mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Noctambulo – Egy alvajáró története (Második, javított kiadás) letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Noctambulo – Egy alvajáró története (Második, javított kiadás): leírás

A huszadik század előestéjén játszódó regény főhőse Jonathan, egy bohém londoni művész, aki erotikus fényképeket restaurál. Amikor kezébe akad egy megfeketedett fotó, és nyomozni kezd nagyapja tragikus története után, addigi világa darabokra hullik. Rémálmok kerítik hatalmukba, melyekben imádott városa szörnyű átalakuláson megy át. Jonathan rávesz egy aranyszívű örömlányt, hogy meneküljenek el a lélekölő nekropolisszá változó Londonból. A szerelmesek útja érintetlen, mitikus tájak, az angol Tóvidék és a Skót-felföld felé vezet. Ám az ipari rémlátomások Jonathant itt is utolérik. Végül vakmerő tettre szánja el magát, hogy megmentse az apokalipszis felé sodródó világot. Vajon sikerül neki, vagy elemésztik őt is a világvége viharfellegei?

"Az Egyetleneim című kultkönyv írójának valóságot az álmokkal keverő, kultúrtörténeti és fantasztikus elemekkel átszőtt kalandregénye egyszerre juttatja eszembe Poe, Lovecraft sötét vízióit és Szerb Antal melankolikus utazóregényeit. Főhőse alvajáróként bolyong a modern tudomány, az iparosodás, a degeneráció poklában, miközben mániásan keresi a világból kivesző szépséget, mitikus teljességet. Különösen tetszett az örömlány által elbeszélt folytatásos mese, amely nélkül Jonathan sem ébredhetne rá küldetése valódi céljára." (Garaczi László)

"Szeretem azokat a történeteket, amelyek a múlton keresztül mesélnek a máról. Ezért áll közel hozzám a NOCTAMBULO: kegyetlen civilizációkritika, pikareszk paródia modern világunkról, amely mégis merészen romantikus. Erős hangulata és víziószerű képei miatt akár filmként is el tudnám képzelni." (Nemes Jeles László)

BEREGI TAMÁS író, forgatókönyvíró. Angliai ösztöndíja során kezdte kutatni tíz éven keresztül írt új regénye témáját.

Leave a Reply