Migráció – Megtört élet, széttört társadalom

Belhadzs Abdesszamad, Speidl Bianka - Migráció - Megtört élet, széttört társadalom

Migráció – Megtört élet, széttört társadalom az Belhadzs Abdesszamad, Speidl Bianka

  • A könyv címe: Migráció – Megtört élet, széttört társadalom
  • A könyv szerzője: Belhadzs Abdesszamad, Speidl Bianka
  • Kiadó: Belhadzs Abdesszamad, Speidl Bianka
  • Oldalszám: 2019. május 22.
    ISBN: 9789637340987
  • Megjelenés: ERR
  • Elérhető fájlok: Belhadzs Abdesszamad, Speidl Bianka – Migráció – Megtört élet, széttört társadalom.pdf, Belhadzs Abdesszamad, Speidl Bianka – Migráció – Megtört élet, széttört társadalom.epub, Belhadzs Abdesszamad, Speidl Bianka – Migráció – Megtört élet, széttört társadalom.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Migráció – Megtört élet, széttört társadalom letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Migráció – Megtört élet, széttört társadalom: leírás

Speidl Bianka az University of Exeter-ben doktorált modern iszlám tanulmányok témakörében. Tanult Tunéziában, Szíriában, Libanonban és Olaszországban. 2014-2019 között az MTA-SZTE vallási kultúrakutató csoportban dolgozott, 2017-től a PPKE arab tanszékének adjunktusa. Kutatási területei: a modern síita eszmetörténet, a muszlim közösségek integrációja, az európai iszlám, a vallásközi párbeszéd, a Közel-Kelet és Észak-Afrika politikai fejleményei, az erőszak legitimációja az iszlámban.

Belhadzs Abdesszamad iszlám tanulmányok területen szerzett PhD-t a rabati V. Mohammed Egyetemen, majd egy második PhD-t politika- és társadalomtudományi területen a Louvani Katolikus Egyetemen. 2005-től 2014-ig a PPKE tanára és az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete kutatója volt. 2011 – 2014 között a MTA Bolyai János ösztöndíjasa volt. 2012 óta Louvani Egyetem oktatója.

A kötet migráció bomlasztó hatását vizsgálja az egyén és a társadalom vonatkozásában. A tanulmányok öt esetet vizsgálnak a külpolitika, a terrorizmus, a tér, a tekintély- és normarendszer és a közvéleményformálás világából. Az esettanulmányok rávilágítanak az elvárások különbözőségére, arra, hogy ez milyen feszültségeket gerjeszt a közös élet terében, a 21. század Európájában.

Leave a Reply