MICHELANGELO – A teljes életmű

ZÖLLNER - THOENES - PÖPPER - MICHELANGELO - A teljes életmű

MICHELANGELO – A teljes életmű az ZÖLLNER – THOENES – PÖPPER

  • A könyv címe: MICHELANGELO – A teljes életmű
  • A könyv szerzője: ZÖLLNER – THOENES – PÖPPER
  • Kiadó: ZÖLLNER – THOENES – PÖPPER
  • Oldalszám: 768 oldal
  • Megjelenés: 2008. szeptember 08.
  • Elérhető fájlok: ZÖLLNER – THOENES – PÖPPER – MICHELANGELO – A teljes életmű.pdf, ZÖLLNER – THOENES – PÖPPER – MICHELANGELO – A teljes életmű.epub, ZÖLLNER – THOENES – PÖPPER – MICHELANGELO – A teljes életmű.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

MICHELANGELO – A teljes életmű letöltés könyvet pdf, epub, mobi

MICHELANGELO – A teljes életmű: leírás

Michelangelo Buonarroti (1475-1564) szobrászi, festői, építészi és rajzolói teljesítménye egyedülálló. Sem előtte, sem utána nem élt művész, aki olyan átfogó, sokrétű és szinte valamennyi műfajt felölelő életművet hozott volna létre. Mind a mai napig csupán igen kevés szobrásznak vagy festőnek adatott meg hasonló társadalmi státusz, illetve művészi szabadság, mint neki. A Sixtus-kápolna freskói, monumentális szobrai és építészeti tervei is arról az alkotói szabadságról tanúskodnak, amely bőven túllépte az akkor megszokott határokat.
E könyv kísérletet tesz arra, hogy Michelangelo rendkívüli munkásságát írásban és képekben valóban átfogóan bemutassa.

A kötet két részből áll: a számos reprodukcióval illusztrált, a művész életét és munkásságát ismertető első részből, illetve a négy további fejezetből álló katalógusból – ez utóbbi a szobrokat, festményeket, építészeti alkotásokat és a grafikai anyagot is elemzi. Michelangelo életművének eddig még nem készült olyan bemutatása és kritikai feldolgozása, amely rendszerében és teljességében ehhez a könyvhöz hasonlítana.

A tanulmányok részletesen elemzik Michelangelo életének körülményeit is, nevezetesen magányosságát, szeretetéhségét, nehéz természetét, kollégáival és megbízóival való viszonyát, az anyagi és művészi érvényesülésre való erőteljes törekvését. A rajzkatalógusban kitérünk a rajzok attribúciójának kényes kérdésére is, amely a művészi piac és a nagy gyűjtemények szempontjából is érdekes lehet; a könyv ebben a tekintetben új alapokra helyezi a rajzok kutatásának kérdését.

Leave a Reply