MÉGSEM ÉJJELIŐR? – AZ EURÓPAI KORMÁNYZÁS ESÉLYEI ÉS A PÉNZÜGYI VÁLSÁG

Forgács Imre - MÉGSEM ÉJJELIŐR? - AZ EURÓPAI KORMÁNYZÁS ESÉLYEI ÉS A PÉNZÜGYI VÁLSÁG

MÉGSEM ÉJJELIŐR? – AZ EURÓPAI KORMÁNYZÁS ESÉLYEI ÉS A PÉNZÜGYI VÁLSÁG az Forgács Imre

  • A könyv címe: MÉGSEM ÉJJELIŐR? – AZ EURÓPAI KORMÁNYZÁS ESÉLYEI ÉS A PÉNZÜGYI VÁLSÁG
  • A könyv szerzője: Forgács Imre
  • Kiadó: Forgács Imre
  • Oldalszám: 357 oldal
  • Megjelenés: 2010. április 30.
  • Elérhető fájlok: Forgács Imre – MÉGSEM ÉJJELIŐR? – AZ EURÓPAI KORMÁNYZÁS ESÉLYEI ÉS A PÉNZÜGYI VÁLSÁG.pdf, Forgács Imre – MÉGSEM ÉJJELIŐR? – AZ EURÓPAI KORMÁNYZÁS ESÉLYEI ÉS A PÉNZÜGYI VÁLSÁG.epub, Forgács Imre – MÉGSEM ÉJJELIŐR? – AZ EURÓPAI KORMÁNYZÁS ESÉLYEI ÉS A PÉNZÜGYI VÁLSÁG.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

MÉGSEM ÉJJELIŐR? – AZ EURÓPAI KORMÁNYZÁS ESÉLYEI ÉS A PÉNZÜGYI VÁLSÁG letöltés könyvet pdf, epub, mobi

MÉGSEM ÉJJELIŐR? – AZ EURÓPAI KORMÁNYZÁS ESÉLYEI ÉS A PÉNZÜGYI VÁLSÁG: leírás

Ronald Reagen még azzal érvelt a gazdasági nehézségek kapcsán, hogy minden bajnak az állam az oka. Manapság a világgazdasági válságból kivezető utat még a liberális elemzők is az állami beavatkozásban és a pénzügyi jogi szabályozásban látják.

A szerző művében a pénzügyi válság okozta európai uniós kormányzati problémákat világítja meg történeti visszatekintéssel. Elemzését a kilencvenes évektől kezdi, Magyarország uniós felkészülésétől és egészen napjainkig követi nyomon a folyamatokat egyfajta közigazgatás-tudományi nézőpontból, a különféle jogelméleti viták, a lehetséges szabályozási modellek, az európai közigazgatás és a tagállamok közigazgatásának kapcsolatrendszere, az alkotmányozási reformfolyamat és annak dilemmái, az európai kormányzati koordináció magyar szempontjai, a nagy és költséges európai közigazgatás problémái, valamint az eljárásrendek harmonizációja és a globális közigazgatás lehetőségei, a neokonzervatív buborék tükrében. Gondolatmenete végkövetkeztetése az, hogy elavult az Európai Unió ötvenes évekből örökölt közjogi intézményrendszere. A pénzügyi válság hatékony, európai szintű válságkezelésre alkalmas, újszerű kormányzati eszközök létrehozását sürgeti. A főként pénzügyi szakemberek, illetve politikusok, nemzetközi jogászok számára íródott mű csak lábjegyzeteket, összesített bibliográfiát nem tartalmaz.

Leave a Reply