Mátyás király neve napja – Száz szép mese Mátyás királyról

Kóka Rozália - Mátyás király neve napja - Száz szép mese Mátyás királyról

Mátyás király neve napja – Száz szép mese Mátyás királyról az Kóka Rozália

  • A könyv címe: Mátyás király neve napja – Száz szép mese Mátyás királyról
  • A könyv szerzője: Kóka Rozália
  • Kiadó: Kóka Rozália
  • Oldalszám: 304 oldal
  • Megjelenés: 2019. február 19.
  • Elérhető fájlok: Kóka Rozália – Mátyás király neve napja – Száz szép mese Mátyás királyról.pdf, Kóka Rozália – Mátyás király neve napja – Száz szép mese Mátyás királyról.epub, Kóka Rozália – Mátyás király neve napja – Száz szép mese Mátyás királyról.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Mátyás király neve napja – Száz szép mese Mátyás királyról letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Mátyás király neve napja – Száz szép mese Mátyás királyról: leírás

Kóka Rozália, a Népművészet Mestere, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja huszonöt éve gyűjti a Mátyás királyról szóló szájhagyományt, s a fellelt folklórkincs leg – szebb, legértékesebb darabjait azóta írja és meséli kicsiknek és nagyoknak. A Fekete Sas Kiadó most ezek közül százat nyújt át az Olvasónak.

"Hunyadi Mátyás a magyarság szájhagyományának legkiemelkedőbb hőse, emellett a szomszédos népek meséinek, mondáinak, hősénekeinek is népszerű alakja. A népi képzelet felruházta minden, az emberiség számára örök eszményt jelentő nemes tulajdonsággal. Könyvem több mondájából is kiviláglik, hogy a nép hite szerint Mátyás uralkodói hivatását, küldetését Istentől kapta. Szabadságszerető, igazságos, életszerető, bölcs, erős, a szegényekkel együttérző, jó humorú király képe rajzolódik ki a kötet lapjain.

Könyvemet elsősorban a gyermekek, fiatalok épülésére szánom, de örömüket lelhetik benne a felnőttek is. Segítséget szeretnék nyújtani annak a több száz hazai és határainkon túl élő, mesemondói tehetséggel, de legalábbis mesemondó kedvvel megáldott fiatalnak, az őket felkészítő pedagógusoknak, szülőknek, akik évről évre lelkesen készülnek szeptember 30-ára, a Magyar Népmese Napjára, a Mátyás király mese – mondó versenyekre, vagy csak az iskolai ünnepségek műsorait kívánják Mátyás- történetekkel színesíteni."

Kóka Rozália

Leave a Reply