Láthatatlan láncok – Lojalitás

Delphine de Vigan - Láthatatlan láncok - Lojalitás

Láthatatlan láncok – Lojalitás az Delphine de Vigan

  • A könyv címe: Láthatatlan láncok – Lojalitás
  • A könyv szerzője: Delphine de Vigan
  • Kiadó: Delphine de Vigan
  • Oldalszám: 2019. december 31.
    ISBN: 9786155640384
  • Megjelenés: 436
  • Elérhető fájlok: Delphine de Vigan – Láthatatlan láncok – Lojalitás.pdf, Delphine de Vigan – Láthatatlan láncok – Lojalitás.epub, Delphine de Vigan – Láthatatlan láncok – Lojalitás.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Láthatatlan láncok – Lojalitás letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Láthatatlan láncok – Lojalitás: leírás

"Nagyszerű regény: aktuális, szomorú és igaz." "Megrázó, torokszorító történet." "Irodalom a legmagasabb színvonalon." "A történet nem enged el, rabul ejt. Az év egyik legkiemelkedőbb regénye!" – néhány reakció a nemzetközi sajtóból Delphine de Vigan Láthatatlan láncok (Lojalitás) című regényéről.
Delphine de Vigan regényében – korábbi műveihez hasonlóan – az emberi kapcsolatok mélyére ás. Írása lenyűgöző megfigyelés a serdülők pszichéjéről, ugyanakkor elképesztő hitelességgel, pszichológiai pontossággal ábrázolja, hogy egy fájdalmas gyermekkor miképpen vetíti előre a felnőtt életének gyötrelmeit.
A lojalitás problémájával gyakran kerülnek szembe az elvált szülők gyermekei. A regény egy tizenkét éves, szülei válása után szörnyű helyzetbe került gyerek története, ami a világon bárhol megtörténhet – és számtalanszor meg is történik. Théo a válásba pszichésen belerokkant szülei között vergődik, a "közös felügyeletnek" titulált lelki árvaságban. Nem beszél senkinek a kettős pokolról, lojális szintén szenvedő szüleihez. Egyre inkább az alkoholban keres menedéket, így akar rémes életéből menekülni. Egyedül az osztályfőnöke, Hélene – akit apja gyerekkorában hosszú évekig bántalmazott – érzi, hogy nagy baj van vele, de ő is tehetetlen. Théo barátja, Mathis sem tud a fiú bajairól, de fedezi a közös ivászatokat. Ő Théóhoz lojális.
A gyorsan kibontakozó dráma alapkérdései: miféle láthatatlan, eltéphetetlen lánc a lojalitás a szülőkhöz, élettárshoz, barátokhoz, azokhoz, akik szeretik egymást? Meddig nemes dolog a lojalitás, és mikor lesz egy tragédiában bűnrészes a lojalitásból hallgató?

Delphine de Vigan 1966-ban született, Párizsban él. Regényei világszerte sikert arattak. Magyarul az Ab Ovo kiadónál 2017-ben jelent meg az Igaz történet alapján című regénye, melynek alapján azonos címmel Roman Polanski forgatott filmet.

Leave a Reply