Egy ágyban az egészséggel – Útmutató az optimális alvásminőség elnyeréséhez

Sinka Miléna - Egy ágyban az egészséggel - Útmutató az optimális alvásminőség elnyeréséhez

Egy ágyban az egészséggel – Útmutató az optimális alvásminőség elnyeréséhez az Sinka Miléna

  • A könyv címe: Egy ágyban az egészséggel – Útmutató az optimális alvásminőség elnyeréséhez
  • A könyv szerzője: Sinka Miléna
  • Kiadó: Sinka Miléna
  • Oldalszám: 150 oldal
  • Megjelenés: 2017. december 14.
  • Elérhető fájlok: Sinka Miléna – Egy ágyban az egészséggel – Útmutató az optimális alvásminőség elnyeréséhez.pdf, Sinka Miléna – Egy ágyban az egészséggel – Útmutató az optimális alvásminőség elnyeréséhez.epub, Sinka Miléna – Egy ágyban az egészséggel – Útmutató az optimális alvásminőség elnyeréséhez.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Egy ágyban az egészséggel – Útmutató az optimális alvásminőség elnyeréséhez letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Egy ágyban az egészséggel – Útmutató az optimális alvásminőség elnyeréséhez: leírás

"Hogy miért fontos jól és jót aludni, illetve mit tehetünk azért, hogy ez sikerüljön?
Megtudhatjuk Milénától, akinek közvetlen stílusban megírt, humorral átszőtt könyve izgalmasan és olvasmányosan tálalja az alvással kapcsolatos legfontosabb ismereteket. Hiánypótló olvasmány mindenkinek, aki jobban akar aludni – és azoknak is, akik egyszerűen többet szeretnének tudni erről a misztikus tudományról!"
– Dr. Simon Márta neurológus, szomnológus

"Behunyom a szemem. Kimondom a szót: "hálószoba". Először egy ódon várkastély hatalmas terméskövekkel kirakott helyisége jelenik meg előttem, sötét, faragott, baldachinos ággyal. Az ablakok kicsik, alig szűrődik be fény rajtuk. Az inas gyertyával a kezében közlekedik, a hófehér paplant alaposan megcsapkodja, mielőtt az uraság megérkezik földig érő hálóingében, pomponos hálósipkával a fején.
A következő jelenetben szikrázóan fehér, csipkés ágyneművel megvetett ágyat látok, s óriási, világos ablakokat. Egy fiatal nő feldobja a párnát a levegőbe, lágyan megpaskolja, miközben lassan szállingóznak alá az elszabadult pihetollak. A nehéz, nyikorgó spalettát behúzza, kibújik a papucsából, majd álomra hajtja a fejét.
A harmadik képen egy japán szoba tárul a lelki szemeim elé. A ház ura elnyújtóztatja fáradt tagjait a tatamira (gyékénypadlózat) helyezett futonon. Szemét lehunyva mélyet szippant a levegőből. Érzi a rizspapír, a fa és a gyékény friss illatát.
Most hirtelen kinyitom a szemem. Egy harsány, virágos tapétával díszített szobát látok. A falon plazmatévé duruzsol, az éjjeliszekrényeken dizájnerlámpák világítanak, a sarokban a wifi jelzőfényei táncolnak ritmikusan.
Vajon mikor veszítettük el a hálószobánk intimitását? Mi volt az oka annak, hogy a természetes bútorzatot kihajigálva, a kényelmet félretéve hirtelen a külsőségekre helyeztük át a hangsúlyt? Mitől változott át a hálószobánk pihenőhelyből egy multimédiás eszközökkel telepakolt közösségi térré? És ami a legfontosabb: mit tehetünk azért, hogy helyreálljon a környezetünkben – és a fejünkben is – a rend?
Szerencsés vagyok, mert megértettem, hogy bloggerként, íróként, anyaként is fontos alaposan elmélyednem az alvás témakörében, hiszen így másokkal is megismertethetem azokat a természetes megoldásokat, amelyek segítségével egészségesen, aktívan és jókedvűen élhetik le az életüket.
Tegyél te is a túlélésedért: aludj jól, ébredj kipihenten! S töltsd az éjszakáidat egy ágyban az egészséggel minden áldott nap!"
– Sinka Miléna táplálkozási tanácsadó és Mezítlábas szuperhős

Leave a Reply