Bejárat a semmibe

Keresztury Tibor - Bejárat a semmibe

Bejárat a semmibe az Keresztury Tibor

  • A könyv címe: Bejárat a semmibe
  • A könyv szerzője: Keresztury Tibor
  • Kiadó: Keresztury Tibor
  • Oldalszám: 163 oldal
  • Megjelenés: 2003. január 01.
  • Elérhető fájlok: Keresztury Tibor – Bejárat a semmibe.pdf, Keresztury Tibor – Bejárat a semmibe.epub, Keresztury Tibor – Bejárat a semmibe.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Bejárat a semmibe letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Bejárat a semmibe: leírás

Keresztury Tibor az Élet és Irodalom "Villanófény" rovatában megjelent rövidprózai írásaiból állította össze új könyvét. Összetéveszthetetlenül egyedi hangú szövegei mind egy-egy pillanatfelvételt adnak az ezredforduló Magyarországáról. Ez az "album" sokszor kegyetlen őszinteséggel mutatja meg, milyen is az a hely, ahol élünk, és milyenek vagyunk mi, korunk "hősei".

A kép persze korántsem mindig tetszetős, de meggyőzően hiteles és tanulságos – szórakoztatóan revelatív és kétségbeejtően ismerős. Ez van, követjük a megfigyelő tekintetét, miközben a mosoly szépen lassan az arcunkra fagy.

"Egy hang nagyon el van kapva. Szemérem és kitárulkozás, személyesség és – mi a másik? Van nyelv és személyiség, és van nézőpont. És kemény, kíméletlen humor – hulljon a férgese, ha mi magunk vagyunk is az! Vereség és méltóság, brutalitás és törékenység, buldózer és nádszál: Keresztury." – írta a szerzőről egy korábbi kötete kapcsán Esterházy Péter.

"Áll a járdán, mint akinek sorsa ez. Várakozik. Elvan. Várásának nincsen tárgya. Létezése nem irányul semmire. Csak úgy ott van, mintha odatették volna. Jelenléte ok nélküli. Pusztán, hogy a jelenetnek szereplői minőségben ő is részese legyen. Hogy ne lehessen tőle eltekinteni. Az idő közben eltelik. Nem jó így, de nem is tragikus. Nem bíztató – mitől volna -, mégsem kilátástalan. A zsebben levő rugóskéssel nem szükséges azon nyomban elmetélni az ereket. Mert noha nem indul, nem is jut sehova, az igaz. Ámde ha elindul, akkor meg a magafajtát általában elütik. Kinek kell ez."

Leave a Reply