Balladák

Arany János - Balladák

Balladák az Arany János

  • A könyv címe: Balladák
  • A könyv szerzője: Arany János
  • Kiadó: Arany János
  • Oldalszám: 144 oldal
  • Megjelenés: 2017. december 01.
  • Elérhető fájlok: Arany János – Balladák.pdf, Arany János – Balladák.epub, Arany János – Balladák.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Balladák letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Balladák: leírás

Arany János jól ismert balladáit újraolvasva mindig meglepetést okoznak modern, szaggatott-kihagyásos elbeszélésmódjukkal. A líra és az elbeszélés határait folyamatosan egymásba nyitva Arany új, távolságtartóbb, közvetettebb költői megszólalást hozott létre a romantika énközpontúságával szemben, ami alkalmat adott neki az elmélyült lélekábrázolásra is. Másrészt ezek a történetek a kísértethistóriák hagyományába illeszkednek, ami miatt a mai napig töretlen a népszerűségük. Mivel Arany esetében nem lehetséges a műfaj körülhatárolása – ő maga is bizonytalanságban hagyta az utókort arról, mely verseit tekintette balladának -, a kötet válogatója, Szilágyi Márton irodalomtörténész arra törekedett, hogy – a démonikus világ megjelenítésének tendenciáit szem előtt tartva – Arany legismertebb balladáinak körét ritkábban közölt szövegekkel tágítsa.


Virtuális Arany János vezet az Arany-világba
A kétszáz éve született Arany János költészetében megjelenő állat- és növényvilággal ismerkedhetnek meg az érdeklődők azon az interaktív kiállításon, amely hétfőn nyílt Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Hosszú az út míg a költő Pest-Budára ér…
A képmutogató címmel készült költői show Arany János balladáira. A zenés, táncos játékot január 10-én mutatják be a Magyar Színházban.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Lehet-e jó musicalt készíteni egy Arany János balladából?
Musical készült Arany János Vörös Rébék című balladájából. Az alkotást november 5-én este hét órakor mutatják be a Papp László Sportarénában.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Leave a Reply