Az angyalos ház – és más történetek – ÜKH 2017

Fábián Janka - Az angyalos ház - és más történetek - ÜKH 2017

Az angyalos ház – és más történetek – ÜKH 2017 az Fábián Janka

  • A könyv címe: Az angyalos ház – és más történetek – ÜKH 2017
  • A könyv szerzője: Fábián Janka
  • Kiadó: Fábián Janka
  • Oldalszám: 424 oldal
  • Megjelenés: 2017. június 01.
  • Elérhető fájlok: Fábián Janka – Az angyalos ház – és más történetek – ÜKH 2017.pdf, Fábián Janka – Az angyalos ház – és más történetek – ÜKH 2017.epub, Fábián Janka – Az angyalos ház – és más történetek – ÜKH 2017.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Az angyalos ház – és más történetek – ÜKH 2017 letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Az angyalos ház – és más történetek – ÜKH 2017: leírás

Buda egyik csendes utcájában áll egy omladozó ház. A homlokzati nagy erkély két oldalán egy-egy szépséges angyal magasodik, kezükben leeresztett pallos – mintha csak a házat vigyáznák mindenfajta veszedelemtől. Bizony, van is mitől óvni-védeni, mert le akarják bontani, hogy szállodát építsenek a helyére. A lakók azonban mozgalmat indítanak a patinás épület megmentésére, vezetőjüket, Zsuzsát pedig szoros szálak és emlékek fűzik a házhoz: annak idején, egyetemista korában rendszeresen látogatta ott a csaknem százéves Hilda nénit, aki elmesélte neki az életét.
Paál Hildának szavai életre keltik az 1910-es éveket, amikor az angyalos ház a fénykorát élte. Hilda, Klári, Manci és Lina, a négy barátnő együtt élik át a századelőn a felnőtté válás, és persze a szerelem, valamint az elkerülhetetlen csalódások édes-fájdalmas élményeit. Az angyalos ház azonban titkokat is rejt: az egyik emeleti lakásba rejtélyes új lakó költözik, és esténként különös vendégek fordulnak meg nála. A lányokat furdalja a kíváncsiság, és amikor nyomozni kezdenek, akaratukon kívül még a kor politikai cselszövéseibe is belekeverednek.
A ház története ezzel nem ér véget, tovább folytatódik-bonyolódik a kötet végére beillesztett két novellában. A Karácsony a ligetben egy félszeg, édes-bús, tragédiába torkolló szerelmet idéz, a Rozmaring pedig a némafilm korának Amerikájába, a Broadway színpadjaira és a New York-i filmstúdiókba vezeti a regény egyik szereplőjét és az olvasót.


Egy 100 éves néni története az 1910-es évekről
Fábián Jankára először Az utolsó boszorkány lánya című könyve kapcsán akadtam rá, amely annyira elnyerte a tetszésemet, hogy egyből megjegyeztem magamnak az írónőt, sőt, bánkódtam is miatta (illetve a mai napig bánkódom), amiért nem figyeltem fel rá már évekkel korábban. Így került hozzám az újabb kiadású kötete, Az angyalos ház és más történetek, azaz egy olyan mix, amely tartalmazza Az angyalos ház regényt és még két, kisebb szösszenetet is, amely azonban szoros összefüggésben áll a fő történettel. Ezúttal egyébként az 1910-es évek Budapestjére kalandozhatunk el egy közel 100 éves néni visszaemlékezésein keresztül.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Leave a Reply