Árnyak Firenzében – Reneszánsz művészek titkai

Flautner Lajos - Árnyak Firenzében - Reneszánsz művészek titkai

Árnyak Firenzében – Reneszánsz művészek titkai az Flautner Lajos

  • A könyv címe: Árnyak Firenzében – Reneszánsz művészek titkai
  • A könyv szerzője: Flautner Lajos
  • Kiadó: Flautner Lajos
  • Oldalszám: 192 oldal
  • Megjelenés: 2019. június 12.
  • Elérhető fájlok: Flautner Lajos – Árnyak Firenzében – Reneszánsz művészek titkai.pdf, Flautner Lajos – Árnyak Firenzében – Reneszánsz művészek titkai.epub, Flautner Lajos – Árnyak Firenzében – Reneszánsz művészek titkai.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Árnyak Firenzében – Reneszánsz művészek titkai letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Árnyak Firenzében – Reneszánsz művészek titkai: leírás

A könyv Leonardo da Vinci halálának 500. évfordulójára jelenik meg.

A regény érdekfeszítő történeteiben életre kelnek a híres reneszánsz művészek, festők, szobrászok, építészek, akiknek alkotásait azóta is csodálja az egész világ. Feltárulnak a legszebb művek keletkezését körülvevő titkok, az intrikák, amelyek a megbízások elnyeréséért és megvalósításáért folytak.

Közvetlen közelről figyelhetjük Brunelleschi küzdelmét a firenzei Duomo hatalmas kupolájának felépítéséért, a Mediciek harcát a gyilkos Pazzi családdal és a pápával, Firenze harcát az egyeduralomra törekvő vallási fanatikus Savonarola ellen, aki a művészetet végleg el akarta törölni a város életéből.

A legizgalmasabb fejezetben megismerhetjük a művészet két legnagyobb alakjának és riválisának, Leonardo da Vincinek és Michelangelo Buonarrotinak a küzdelmét, annak a párbajnak egyes állomásait, amely közöttük egész életükön át tartott. Betekinthetünk azokba a sejtelmes titkokba, amelyek eddig rejtve voltak előttünk. Megtudhatjuk – a számos érdekesség között – hogy el kellett-e takarni a Dávid szobor férfiasságát, vagy volt-e köze Leonardónak a torinói lepel hamisításához.

A könyv izgalmas történetei és a műalkotások élő bemutatása, az olvasók számára új élményeket és a reneszánsz inspiráló szellemének varázslatos átélését jelenti.

Leave a Reply