Ablonczy Balázs: Trianon- legendák 2. kiadás

Ablonczy Balázs - Ablonczy Balázs: Trianon- legendák 2. kiadás

Ablonczy Balázs: Trianon- legendák 2. kiadás az Ablonczy Balázs

  • A könyv címe: Ablonczy Balázs: Trianon- legendák 2. kiadás
  • A könyv szerzője: Ablonczy Balázs
  • Kiadó: Ablonczy Balázs
  • Oldalszám: 160 oldal
  • Megjelenés: 2015. szeptember 09.
  • Elérhető fájlok: Ablonczy Balázs – Ablonczy Balázs: Trianon- legendák 2. kiadás.pdf, Ablonczy Balázs – Ablonczy Balázs: Trianon- legendák 2. kiadás.epub, Ablonczy Balázs – Ablonczy Balázs: Trianon- legendák 2. kiadás.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

Ablonczy Balázs: Trianon- legendák 2. kiadás letöltés könyvet pdf, epub, mobi

Ablonczy Balázs: Trianon- legendák 2. kiadás: leírás

Vajon milyen szerepet játszott Georges Clemenceau francia miniszterelnök magyar menye a trianoni döntésben? Tényleg szabadkőműves összeesküvés állt Magyarország felosztása mögött? Valóban hajózható folyónak állítottak be az utódállamok néhány patakot, csakhogy nagyobb területhez jussanak? Tudatlanok lettek volna az antant döntéshozói? És egyáltalán: hol írták alá a trianoni békeszerződést: a Kis- vagy a Nagy-Trianon-palotában? Esetleg másutt? Lejár a békeszerződés? Van titkos záradéka?

ABLONCZY BALÁZS könyve ezekre és más kérdésekre keresi a választ, hogy megérthessük a kilencvenöt éve aláírt békeszerződés körülményeit és hatását. Trianon a XX. századi magyar történelem egyik legtragikusabb és legtraumatikusabb eseménye, amely mély nyomokat hagyott a magyar történeti emlékezetben, de a politika sem tudott szabadulni tőle. Az öt év után új kiadásban megjelenő kötet jó kiindulópont lehet mindazoknak, akik az eseménytörténeten túl kíváncsiak a mélyebb összefüggésekre, és értelmezni kívánják a mai közéletben és publicisztikában is rendszeresen felbukkanó hiedelmeket, spekulációkat, legendákat.

Ablonczy Balázs 1974-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarán végzett történelem-francia szakon, ugyanitt szerezte doktori címét, és egykori iskolájában, a művelődéstörténeti tanszéken oktat. Tanult és kutatott Párizsban, Londonban, Berlinben. 2009-2010-ben a bloomingtoni Indiana University vendégtanára volt. Szakterülete a két világháború közötti Magyarország története. Főszerkesztője a Kommentár című kéthavi folyóiratnak. Teleki Pálról szóló életrajza a 2005-ös év egyik legjobb társadalomtudományi kötete volt. 2011-től a Párizsi Magyar Intézet igazgatója.

Leave a Reply