A világ végére

David Grossman - A világ végére

A világ végére az David Grossman

  • A könyv címe: A világ végére
  • A könyv szerzője: David Grossman
  • Kiadó: David Grossman
  • Oldalszám: 624 oldal
  • Megjelenés: 2014. április 16.
  • Elérhető fájlok: David Grossman – A világ végére.pdf, David Grossman – A világ végére.epub, David Grossman – A világ végére.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

A világ végére letöltés könyvet pdf, epub, mobi

A világ végére: leírás

A világhírű izraeli író regénye lebilincselő meditáció a háborúról, a barátságról, a szerelemről és a családról. Ora asszony, amikor épp Ofer fia leszerelését ünnepelhetné, rádöbben, hogy élete összeomlott – Ofer ugyanis önként visszamegy a frontra, hogy részt vegyen egy nagyszabású katonai hadműveletben. A nemrég elvált Ora képtelen otthon ülni és várni, mikor kopogtatnak be hozzá a katonai hírvivők a tragikus hírrel, ezért elhatározza, hogy elindul a galileai hegyekbe. Útitársnak rég elidegenedett barátját és volt szerelmét viszi magával, a remete Avramot, aki sohasem heverte ki a Jom Kippur-i háborúban hadifogolyként elszenvedett brutalitásokat. Ora neki meséli el tönkrement házassága történetét és az anyai szerep nehézségeit. Ahogy nőttön nő benne a feszültség, egyre rögeszmésebben csak Oferről beszél, mintha ezzel megóvná a fiú életét, nemcsak a maga, hanem Avram számára is, aki Ofer igazi szülőapja, bár apa és fia sosem találkozott. Miközben Ora és Avram a közös emlékek révén oda-vissza utazik az időben, gyötrelmesen kiviláglik, mi az ára annak, ha valaki egy folytonosan hadban álló országban, háborúzó emberek között él. Grossman, akinek tulajdon fia is elesett a 2006-os izraeli-libanoni háborúban, a szíve legmélyéből írta meg ezt a kíméletlenül háborúellenes regényt.


Ő az egyik leginkább ismert, nagyra becsült és kedvelt izraeli szerző.
David Grossmann már korábban is esélyes volt a díjra, de 2015-ben visszalépett a jelöléstől, tiltakozásul Netanjahu akkori, neves tudósoknak és irodalmároknak címzett kirohanása ellen. A díjat neki ítélő bizottság indoklása szerint regényeit, novelláit, dokumentarista írásait és gyermekkönyveit a képzelőerő, mély bölcsesség, emberi érzékenység, erkölcsi kiállás és a különleges nyelvezet teszik emlékezetessé.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Leave a Reply