A postás mindig kétszer csenget

James M. Cain - A postás mindig kétszer csenget

A postás mindig kétszer csenget az James M. Cain

  • A könyv címe: A postás mindig kétszer csenget
  • A könyv szerzője: James M. Cain
  • Kiadó: James M. Cain
  • Oldalszám: Klasszikus krimik
  • Megjelenés: 2018. október 15.
  • Elérhető fájlok: James M. Cain – A postás mindig kétszer csenget.pdf, James M. Cain – A postás mindig kétszer csenget.epub, James M. Cain – A postás mindig kétszer csenget.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

A postás mindig kétszer csenget letöltés könyvet pdf, epub, mobi

A postás mindig kétszer csenget: leírás

Egy fiatal csavargó, aki semmiből nem csinál lelkiismereti problémát. Egy dacos, szép nő, és a férje, aki útban van neki. Ennek a problémának csak egy – és meglehetősen véres – megoldása lehet, ám a megoldás újabb problémákat szül. És ezeket senki nem képes megoldani – se azonnal, se később.

James M. Cain regénye eredetileg 1934-ben jelent meg, majd rögtön betiltották. A korában szokatlanul agresszív és kendőzetlenül erotikus írás azóta a noir műfaj mintapéldájává vált. Az 1930-es évek Amerikájának kopár kilátástalansága rajzolódik ki a történetből, amelynek sikere révén Cain rögtön ünnepelt sztáríró lett – egyesek szerint a Nobel-díjas Albert Camus legnagyobb írói teljesítménye, Az idegen (korábban Közöny) című regény egyik legfontosabb előképének is Cain történetét tekinthetjük.

Többször megfilmesítették, az 1981-es produkcióban Jessica Lange és Jack Nicholson emlékezetes alakításait láthatjuk. A szerző, akit a "noir regény" megalkotójaként tartanak számon, és a hard-boiled krimi műfaj elsőrangú képviselőjeként tisztelnek, 1974-ben megkapta az Amerikai Krimiírók Egyesületének Grand Master-díját.

"Izgalmas, erőteljes és brutális sztori." – Dashiell Hammett

Uram Tamás fordítása eredetileg 2007-ben jelent meg, a 21. Század Kiadó most ennek a szövegnek a javított, frissített változatát adja közre.

Leave a Reply