A pillangó zsarnoksága

Frank Schätzing - A pillangó zsarnoksága

A pillangó zsarnoksága az Frank Schätzing

  • A könyv címe: A pillangó zsarnoksága
  • A könyv szerzője: Frank Schätzing
  • Kiadó: Frank Schätzing
  • Oldalszám: 650 oldal
  • Megjelenés: 2018. november 30.
  • Elérhető fájlok: Frank Schätzing – A pillangó zsarnoksága.pdf, Frank Schätzing – A pillangó zsarnoksága.epub, Frank Schätzing – A pillangó zsarnoksága.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

A pillangó zsarnoksága letöltés könyvet pdf, epub, mobi

A pillangó zsarnoksága: leírás

Emlékszünk még Frank Schätzing RAJ című regényére? A német mester egyetlen képből bontja ki az egész világra kiterjedő ökokatasztrófa és a megvadult természettel szemben vívott emberi küzdelem történetét: egy halász nyomtalanul eltűnik Peru partjainál. Ez a zárt, pici jelenet sodorja bele az olvasót az ember ellen forduló természeti környezet ezer oldalas eposzába.
Eltelt tizenöt év, és Frank Schätzing most visszatért legsikeresebb regényszerkesztési módszeréhez. Agok, a dél-szudáni milicista hazája zavaros háborújában vezet gerillatámadást a mészárosként ismert John Olony állásai ellen, a regény nyitánya könyörtelen mikrorealizmussal mutatja meg az afrikai polgárháborúk iszonyatát és értelmetlenségét. Az olvasó az élő történelemben találja magát. Ám egyszer csak ismeretlen lények támadják meg és falják fel a gerillákat (magát Agokot is) a tejszerűen átlátszatlan trópusi párában. Mindenki meghal.
Így kezdődik Frank Schätzing legfrissebb technoeposza, az új RAJ, amelyben egy amerikai közúti baleseti helyszíneléstől és egy Szilícium-völgyi világcégnél tartott házkutatástól ezúttal is az emberiség végső szabadságharcáig jutunk el: a virtuális realitás és a párhuzamos valóságok mint manipulációs eszközök ellen vívott totális háborúig.
A pillangó zsarnoksága a XXI. század technológiai forradalmának katasztrofista forgatókönyvén vezeti végig az olvasót.

Fordította: Győri László és Fodor Zsuzsa


Olvass, ha tudni akarod, hogy mit hoz a jövő!
November 22-én hunyt el 55 éve Aldous Huxley. 1932-es Szép új világ című regényével a múlt század egyik legfontosabb szerzőjévé vált. Könyve látszólag nem több mint egy sci-fi történet, mégis olyan kérdéseket taglal, melyek egyre aktuálisabbak. Az alábbi cikkben olyan kiadványokat válogattunk az utóbbi évek könyvterméséből, melyek Huxley regényéhez hasonlóan a jövő legfontosabb kérdéseire keresik a választ.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Egy nyomozás szálai a Szilícium-völgyi cég felső vezetéséig futnak, majd a mesterséges intelligencián keresztül a párhuzamos univerzumokig.
Egy jobb világ eljöveteléhez vajon szükség van emberekre? Vagy elegendő egy mesterséges intelligencia, aki megoldja a világ problémáit?
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Leave a Reply