A Papalagi – A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei

Erich Scheurmann - A Papalagi - A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei

A Papalagi – A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei az Erich Scheurmann

  • A könyv címe: A Papalagi – A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei
  • A könyv szerzője: Erich Scheurmann
  • Kiadó: Erich Scheurmann
  • Oldalszám: 144 oldal
  • Megjelenés: 2018. április 05.
  • Elérhető fájlok: Erich Scheurmann – A Papalagi – A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei.pdf, Erich Scheurmann – A Papalagi – A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei.epub, Erich Scheurmann – A Papalagi – A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

A Papalagi – A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei letöltés könyvet pdf, epub, mobi

A Papalagi – A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei: leírás

Tuiavii, a polinéz törzsfőnök szakértő: mindent tud a fehér emberről, vagyis az ő nyelvén a Papalagiról. Sok jót azonban nem mesélhet róla. Hiszen a fehér ember szomorú kőfülkékben él, és nappal a kőkunyhók közötti szűk résekben járkál. Végtelen szenvedéllyel gyűjt dolgokat, mégis minél több van neki, annál szegényebb. Még az egyébként szórakoztató gondolkodást is annyira túlzásba viszi, hogy szinte már csak a feje él, az összes többi érzékszerve pedig szunnyad.
A kétméteres, rendkívül erős testfelépítésű, mégis szelídséggel teli férfiú, Tuiavii, a tökéletes ellentéte a túlcivilizált modern embernek. Az ő meglátásai tartanak görbe tükröt elénk. A látványon kacaghatunk. A törzsfőnök megfogalmazásai pedig oly világosak, hogy egyes országokban a 12-14 év közötti korosztály számára még kötelező olvasmányként is feladják – hogy önkritikát tanuljon az ifjúság, no meg az eltérő kultúrák iránti toleranciát.
Erich Scheurmann a polinéz szigetvilágról készült könyvet írni, ezért elutazott az akkoriban még német gyarmat Szamoára. Az itt tapasztaltakból született meg A Papalagi, melynek 1920-as megjelenése óta számlálhatatlan fordítása és kiadása jelent meg – most végre a magyar olvasó is átgondolhatja a természettől teljesen elszakadt, felgyorsult életét.

Leave a Reply