A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma

BABUCS ZOLTÁN - A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma

A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma az BABUCS ZOLTÁN

  • A könyv címe: A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma
  • A könyv szerzője: BABUCS ZOLTÁN
  • Kiadó: BABUCS ZOLTÁN
  • Oldalszám: 130 oldal
  • Megjelenés: 2019. szeptember 09.
  • Elérhető fájlok: BABUCS ZOLTÁN – A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma.pdf, BABUCS ZOLTÁN – A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma.epub, BABUCS ZOLTÁN – A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma letöltés könyvet pdf, epub, mobi

A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma: leírás

Babucs Zoltán (Jászberény, 1974) hadtörténész-muzeológus tősgyökeres jászkun család sarja. A budapesti HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tudományos munkatársaként dolgozott – kisebb megszakításokkal – közel két évtizedig, 2017 óta a Magyar Hírlap (polgári közéleti napilap) lapszerkesztőjeként tevékenykedik.
Szakterülete: a második világháborús Magyar Királyi Honvédség, az 1848/49. évi magyar függetlenségi háború honvédseregének története, a jászkunok és a székelyek katonáskodása.
Az isteni gondviselés, a magyar politikai és katonai vezetés céltudatossága, valamint a kedvező külpolitikai konstelláció révén született meg az első bécsi döntés 1938. november 2-án, miáltal a trianoni igazságtalanság egy része nyert jóvátételt, és a magyar Szent Korona fennhatósága alá tért vissza a Felvidék és Kárpátalja déli része. Nyolcvan évvel ezelőtt, amikor Csehszlovákia először tűnt el a térképről, 1939. március 15-18. között honvédeink fegyverrel vették vissza Kárpátalja északi és keleti részét. E kötet az országgyarapítás nyitányát mutatja be, a hadtörténeti események ismertetésén túl beppillantást enged a honvédek és a felszabadult magyarság gondolataiba, érzéseibe, nem csupán visszaemlékezés részletek közlésével, hanem felvidéki, kárpátaljai és anyaországi családok, gyűjtők féltve őrzött fotólbumaiból előkerült ezer fényképfelvétel segítségével, amelyek hűen ábrázolják a "magyar feltámadás hajnalhasadását".

Leave a Reply