100 beszédes tárgy a Harmadik birodalomból

ROGER MOORHOUSE - 100 beszédes tárgy a Harmadik birodalomból

100 beszédes tárgy a Harmadik birodalomból az ROGER MOORHOUSE

  • A könyv címe: 100 beszédes tárgy a Harmadik birodalomból
  • A könyv szerzője: ROGER MOORHOUSE
  • Kiadó: ROGER MOORHOUSE
  • Oldalszám: 272 oldal
  • Megjelenés: 2019. szeptember 17.
  • Elérhető fájlok: ROGER MOORHOUSE – 100 beszédes tárgy a Harmadik birodalomból.pdf, ROGER MOORHOUSE – 100 beszédes tárgy a Harmadik birodalomból.epub, ROGER MOORHOUSE – 100 beszédes tárgy a Harmadik birodalomból.mobi
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen

100 beszédes tárgy a Harmadik birodalomból letöltés könyvet pdf, epub, mobi

100 beszédes tárgy a Harmadik birodalomból: leírás

"Ebben az úttörő jelentőségű, új munkájában Roger Moorhouse, a náci Németország történetének vezető kutatója új megközelítésben tárja elénk a Harmadik Birodalom időszakát.
Műve száz tárgyhoz kapcsolja mondanivalóját: témák változatos sokaságát dolgozza fel, és a Harmadik Birodalom történetének valamennyi szegmentumát felöleli a holokauszt és a háború immár bőségesen taglalt témaköreitől egészen az olyan kevéssé ismert területekig, mint a szociálpolitika, a műszaki fejlesztések, vagy a propaganda gyakorlata.
A szerző tárgyak széles köréből válogat, az eredmény pedig átfogó és gondolatébresztő: figyelmét nem kerülik el a dokumentumok vagy a postai levelezőlapok, de a fegyverek és a személyi vonatkozások sem. Ír Hitler bajuszkeféjéről, a Messerschmitt 262-esről, a Pervitinről, a Tigris harckocsiról, a Luger parabellumról, Eva Braun rúzsos dobozáról, Rudolf Hess alsónadrágjáról, a ciánkapszuláról, amellyel Hermann Göring megmérgezte magát – és természetesen a horogkeresztről, valamint a Mein Kampfról is.
A 100 beszédes tárgy a Harmadik Birodalomból összekapcsolja az ismert és az alig ismert tényeket, lebilincselő formában magyarázza meg őket, és hozzásegíti olvasóját e létfontosságú téma alaposabb megértéséhez.
"

Leave a Reply